Ansio-kurssi 1. kurssipäivä

Eilen sunnuntaina 29.1.2017 käynnistyi itäkeskuksen nuorisotyöyksikön ja kontulan nuorisotyöyksikön yhteinen kevään 2017 Ansio-kurssi. Kurssipäivä vietettiin Kontulan toimintakeskus Luupissa, paikalle saapui kahdeksan nuorta. Kävimme läpi esimerkiksi työelämän pelisääntöjä, HOK-ELANTOA työnantajana sekä haastatteluun valmistautumista.

Tarjolla oli pientä purtavaa, jotta nuoret jaksoivat puurtaa sunnuntai-iltapäivän. Päivän lopuksi nuorille jaettiin HOK-ELANNON työharjoittelupaikat, joissa he suorittavat 12h työharjoittelun ennen seuraavaa kurssipäivää, joka on tiistaina 7.3.2017. Jokaiselle sovittiin myös aika työhaastatteluharjoitukseen seuraavan parin viikon aikana. Kyseessä on todentuntuinen työhaastatteluharjoitus, jossa nuoret pääsevät harjoittelemaan työhaastattelutilannetta.

Nuoret pääsivät myös Firma-harjoitteen kautta pohtimaan, minkälaista on hyvä asiakaspalvelu, mitä työntekijältä vaaditaan, mistä kaikkialta työpaikkailmoituksia voi löytyä ja minkälaisia mokia haastattelutilanteessa kannattaa välttää. Nuoret perustivat pareittain, mitä hienompia yrityksiä! Tässä kuvassa esimerkkinä Kauneus Salonki Ros & Gab.

2. kurssipäivänä käymme mm. läpi tehtyä työharjoittelua, teemme jokaiselle nuorelle oman CV:n sekä haemme konkreettisesti kesätöitä. Helsingin kaupungin 16 – 17-vuotiaiden kesätyörekry on 6. – 16.3.2017!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *