Syysloma Myllypuron nuorisotalolla

Huh, vuoden ehkä kamalinta aikaa, jos ilmatieteenlaitoksen sivuja katsoo. Sataa, tuulee ja pimeys lisääntyy. Mutta toisaalta kirkkaita värejä riittää läpi syksyn ja kyllä se aurinkokin välillä näyttäytyy. Ainakaan nuorisotalolla ei pimeys näy, vaan toiminta on mitä vilkkaimmillaan. Koululaiset aloittavat taas lomailun, vaikka meistä ohjaajista tuntuu, että lasten kesälomahan oli ihan äsken.  Myllypuron nuorisotalolla on keksittävä monenlaista ohjelmaa, jotta lapsilla olisi lomalla tekemistä.
Meidän talon ohjelmistoon kuului monenmoista tekemistä. Olimme päättäneet pitää taloa auki molemmille ikäryhmille samaan aikaan klo. 11-17:30. Tämä osoittautui haastavaksi, koska levottomuus lisääntyi, isot eivät osanneet ottaa pienempiä huomioon, eivätkä pienetkään sulautuneet kovin hyvin isojen joukkoon. Toisaalta kävijämäärä yllätti positiivisesti, koska isoja kävi talolla enemmän kuin yleensä loma-aikoina. Osa isoista oli talolla jo heti sen auettua ja pienet olivat iloisia pitkästä aukioloajasta. Ensi vuonna aiomme kuitenkin jakaa vuorot kahteen ikäryhmään.
Maanantain ohjelmistoon kuului paljon toivottu bingo, jota pidettiin kaikille, isoille ja pienille yhtä aikaa. Osallistujia oli n. 30-40 nuorta, joten meteli oli myös sen mukainen.
Tiistaina järjestettiin pingis turnaus. Turnaus pelattiin kahdessa ikäryhmässä. Pienissä osallistujia oli 12 lasta ja isoissa 10. Tiukkojen otteluiden takia, metelin taso oli niin kovaa, että ohjaajat joutuivat puuttumaan monesti. Tärkeintä oli kuitenkin se, että kaikilla näytti olevan hauskaa. Pelit pelattiin reilusti ja osattiin myös kannustaa toisia omasta tappiosta huolimatta. Monet nuoret pelasivat ensimmäistä kertaa ja nyt he ovat hyvin innostuneita siitä.
Keskiviikkona nuorisotalon ohjaaja lähti kuuden pojan kanssa splättäämään eli ampumaan kuulapyssyillä sille tarkoitetulla radalla. Pojat pitivät retkestä paljon. Sillä välin nuorisotalolla olevat nuoret ja lapset pelasivat lautapelejä, korttia, pingistä, biljardia ja pallolla salissa. Osa tytöistä askarteli. Ohjaajat saivat olla työntouhussa kokoajan pelatessaan ja jakaessaan huomiota kävijöiden kanssa.
Torstaina osa lapsista jäi talolle pelailemaan sekä leikkimään ja osa lähti yhden nais- ja yhden miesohjaajan kanssa Itäkeskuksen uimahallille uimaan. Uimaan lähtijät olivat palauttaneet lupalaput ja heitä oli yhteensä retkellä 14. Kaikki meni hyvin ja lapsilla oli hauskaa. Osa uskaltautui pitkään ja vauhdikkaaseen liukumäkeen ohjaajan katsoessa, että liukumäkilasku sujui hyvin. Lapset leikkivät vesileikkejä, jotkut kävivät hyppytornissa, porealtaassa ja höyrysaunassa. Muutamalle paikka oli uusi ja kaikki toivoivat pääsevänsä nuorisotalon ohjaajien kanssa sinne uudestaankin!
Perjantain spesiaali ohjelmanumero oli askartelu nuorisotalon harjoittelijan ohjaamana. Askartelupajaan osallistui hyvä määrä lapsia ja tavanomaisuudesta poiketen myös poikia, mikä oli hienoa! Tehtävänä oli valmistaa sisustukseen valosarjalle narupallokoriste eli pallo, jonka sisälle saa valot. Se oli todella sotkuista puuhaa, kun työvälineinä oli veden kanssa ohennettua liimaa, lankaa ja ilmapallot. Askartelimme pienessä huoneessa, jonka lattiat olivat ihan liimassa siitäkin huolimatta, että olimme vuoranneet lattian sanomalehdillä. Lapset keskittyivät hienosti ja lopputuloksena saimme kauniita narupalloja kotiin viemiseksi. Viikonlopun olimme kiinni, joten toivotimme kaikille hyvää loman jatkoa…ja tervetuloa pian (viikonlopun jälkeen) takaisin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *