Avoin toiminta

Pääasiassa nuorisotalon toiminta on avointa toimintaa. Talolla on mahdollisuus esimerkiksi pelata biljardia, pingistä, sählyä. Talolla on neljä tietokonetta, jotka ovat nuorten vapaassa käytössä. Pienet varaavat tietokeneelle 30min vuoron tasapuolisen käytön varmistamiseksi. Nuorten käytössä on myös PS3 ja PS4. Pienten tulee varata Playstation -huoneeseen 30min vuoro vuorolistasta ja pelin saa nutakorttia vastaan. Isoilla taas pleikan pelaaminen toimii yhteisvastuulla ja usein voittajaa vastaan systeemillä.

Telkkarihuoneessa voi rentoutua punaisella sohvalla ja katsella ohjelmia ikärajoja kunnioittaen. Nuorisotalolta voi myös lainata välineitä panttia vastaan erilaisiin pallopeleihin. Talolta löytyy esimerkiksi jalkapalloja ja korispalloja, ja pelikenttä on kivasti ihan nuorisotalon edessä. Hyllystä löytyy myös kasoittain erilaisia lauta- ja korttipelejä, joita voi vapaasti pelailla.

Nuorisotalon kioskissa on myynnissä pientä välipalataa. Pikkurahalla voi ostaa toasteja, nuudelia, pillimehua, kaakaota, näkkäriä. Pienille ei myydä karkkia, mutta perjantaisin ja lauantaisin saa ottaa omat karat mukaan. Isoille on myynnissä myös dumle-tikkareita, milkyway -patukoita sekä chuba -tikkareita. Käytettävissä on myös mikroaaltouuni, jos haluaa lämmittää omia eväitä.

20140822_172024DSC0143120140905_203059

Avoimessa toiminnassa riittää vilskettä. Lapset saapuvat nuorisotalolle energisinä. Kengät, takit ja reput eivät koskaan löydä omille paikoilleen, koska heillä on aina kauhean kiire touhuamaan. Asia korjaantuu aina ongelmitta, kun siitä huomauttaa lapsille.

Lautapelit ja korttipelit ovat nykyään taas IN! Viime vuosiin verrattuna kyseisiä pelejä pelataan huomattavasti enemmän. Syy siihen on se, että otimme kaikki lautapelit ja pelikortit pois kaapeista ja laitoimme ne hyllyyn nuorten silmien eteen. Näin ne houkuttelevat joka päivä lapsia tarttumaan niihin.

Suositut pelit ja leikit nuorisotalolla ovat kuitenkin perinteiset biljardi, tietokoneet, pallopelit, pingis. Pleikkarilla pelataan yleensä urheilupelejä tai lauletaan singstarsia.

Tyttöjenhuoneprojekti saatettiin vuonna 2016 loppuun. Pitkään tyhjillään ollut tyttöjenhuone sai täysin uuden ilmeen! Nuoret saivat itse päättää seinien värin ja myös maalata seinät. Saimme lahjoituksena 2 nojatuolia, veimme myös vanhan pianon, pleikka 3:lla varustetun telkkarin sekä pöydän tyttöjen huoneeseen tyttöjen toiveesta. Löysimme myös varastosta vanhoja tauluja ja vinyyleitä, jotka ripustettiin seinille. Huone on ollut erittäin suosittu, koska huone mahdollistaa tytöille omaa rauhaa, keskinäistä ajanviettoa ja tietenkin myös singstarsin pelaamisen. Huone on myös ollut kokkikerholaisten käytössä ruokailua varten. Myös kaikki halukkaat voivat soittaa siellä pianoa sukupuolesta riippumatta.

Avoimessa on ollut hyvä pöhinä. Nuoret ovat olleet aktiivisia!