Myllypuron liikunta- ja retkileiri

 Liikunta- ja retkileiri on 9-12 vuotiaille suunnattu viisi päivää kestävä päiväleiri, jossa liikutaan hauskojen pelien merkeissä ja tehdään retkiä ympäri Helsinkiä. Leiri alkaa päivittäin Myllypuron nuorisotalolta kello 10.00 ja päättyy kello 15.00. Ryhmän koko oli 13 lasta, kaksi apuohjaajaa ja kolme ohjaajaa.

Maanantaina aloitimme tutustumisleikeillä ja muilla hauskoilla peleillä. Lapset oppivat nopeasti tuntemaan toisensa ja monet heistä ystävystyivät ja sopivat tapaamisia leirin jälkeenkin. Vietimme aikaa nuorisotalolla, sekä viereisellä hiekkakentällä.

Tiistaina teimme retken Suomenlinnaan. Perille päästyämme leikimme muutaman lyhyen leikin. Sen jälkeen leiriläisillä oli runsaasti vapaa-aikaa, jolloin heillä oli mahdollisuus syödä eväitä, kaupasta ostamiaan herkkuja ja kierrellä ympäri historiallista saarta. Sadekin alkoi vasta kotimatkalla, joten kaikki pysyivät kuivina.

Keskiviikkona teimme retken Kumpulan maauimalaan. Päivä oli mitä parhain uimaretkelle, sillä oli hyvin lämmin ja aurinkoinen päivä. Yhteisen evästauon aikana kaikki kerääntyivät iloisin mielin rauhoittumaan hetkeksi. Retkipaikka oli hyvin monipuolinen, sillä uimisen lisäksi siellä pystyi pelailemaan ja kuntoilemaan monella eri tavalla. Osa lapsista odotti tätä päivää innolla ja se varmaan täytti kaikkien odotukset.

Torstaina olimme koko päivän nuorisotalolla pelailemassa ja leikkimässä niin ulkona kuin sisälläkin. Lapset pitivät erityisesti “kaikki polttaa kaikkia” –leikistä, mafiososta ja jalkapallosta. Salissa pelatessamme kuuntelimme musiikkia ja iltapäivällä diskopallokin pantiin pyörimään.

Perjantaina menimme porukalla Fallkullan kotieläintilalle. Siellä lapset saivat kierrellä vapaasti eläimiä katsellen. Hevoset, lehmät, vuohet ja lampaat, possuja ja kaneja unohtamatta olivat ulkona aitauksissa. Lampaat ja possut suorastaan nauttivat saamastaan huomiosta ja rapsutuksista. Yhteisellä ruokatauolla grillasimme makkaraa ja söimme eväitä. Kun olimme viettäneet tarpeeksi aikaa eläinten luona lähdimme takaisin nuorisotalolle. Nuorisotalolla pelasimme vielä leiriläisten kanssa pelejä samalla, kun kuuntelimme musiikkia ja kyselimme palautetta leiristä.

Leiri sujui mielestämme hyvin, leiriläiset saivat toisistaan hyviä kavereita ja pääsivät leikkimään sekä tunnettuja että entuudestaan tuntemattomia leikkejä. Kaikki tulivat hyvin toimeen keskenään, ja toivottavasti jokaiselle jäi hyvä mieli Myllypuron liikunta- ja retkileiristä. Palaute lapsilta oli ainakin positiivista ja osa sanoi, että ei olisi halunnut leirin päättyvän.