Tunnelmia hiihtolomaleiriltä 2020

Tämän vuoden hiihtolomaleiri on takanapäin! Oli ihan huippu leiri ja kiitos siitä kuuluu kaikille osallistuneille! 🙂

Leirille osallistui yhteensä 21 lasta. Kymmenen lasta Myllypuron nuorisotalon kautta ja yksitoista lasta Kivikon nuorisotalon kautta. Lisäksi mukanamme leirillä oli myös kaksi timanttista apuohjaajaa Anni ja Allu, jotka saivat nauttia leiriläisten suosiosta koko leirin ajan.

Maanantaina 17.2 suuntasimme kohti Östersundomin leirikeskusta. Aloitimme leirin erilaisilla tutustumisleikeillä sekä tietenkin leirisääntöjen läpikäymisellä. Uutena juttuna leirillä oli Salainen Ystävä -harjoite. Leirin alussa jokaiselle jaettiin oma salainen ystävä. Jokainen sai vetää kirjekuoresta yhden leiriläisen/ohjaajan nimen, ja tätä leiriläistä tuli koko leirin ajan muistaa jollain tavalla jäämättä kuitenkaan kiinni. Leiriläiset muistivat omaa ystäväänsä erilaisilla kivoilla lapuilla ja kirjeillä, karkeilla, halauksilla. Keksiviikkona leirin lopussa jokainen paljasti salaisen ystävänsä.

Tänä vuonna luvassa ei ollut varsinaisia leiriolympialaisia, vaan leiriläiset saivat kisailla valitsemissaan joukkueissa erilaisten kisailujen parissa. Tänä vuonna oli esimerkiksi lennokkigolfia, kuvasuunnistusta ja kananmunankuljetusta.

Jokaisen sai kuitenkin taiteilla itselleen leiripaidan! Ainoa ohjeistus oli, että paidasta tulisi tulla jollain tavalla ilmi leiriaihe. Paidoista tuli upeita ja monet pitivätkin paitaa moneen otteeseen leirin aikana.

Lisäksi lapset pääsivät kokeilemaan esimerkiksi jousiammuntaa sekä taiteilemaan spraymaaleilla itselleen avaruusaiheisen teoksen. Todella monet ylittivät itsensä sekä jousiammunnassa että maalaamisessa. Monet yllättyivät selkeästi siitä, minkälaisen lopputuloksen saivat spraymaaleilla aikaan! 🙂 Jokainen sai tietenkin leirin lopuksi oman teoksensa mukaan kotiin.

 

Lapset pääsivät myös paistelemaan itse omat lettunsa nuotiopaikalla, tietenkin pelailemaan perinteisesti bingoa ja nauttimaan Nakin tekemästä maittavasta leiriruuasta! Kokki saikin jälleen palautteessa erityistä kiitosta.

Ensimmäisenä iltana nautimme leirinuotion tunnelmasta ja grillailimme ulkona makkaraa iltapalaksi, ja toinen ilta huipentui palkintojenjakotilaisuuden jälkeen odotettuun elokuvahetkeen.

Palkintojenjaossa jaoimme kaikille omat avaruusteoksensa sekä tietenkin kisailujen voittajat palkittiin. Jokainen sai jotain! Lisäksi palkitsimme erikseen myös neljä leiriläistä Tsemppari-palkinnoilla. Nämä neljä leiriläistä olivat koko leirin ajan ystävällisiä ja kohteliaita toisille, auttavaisia, iloisia ja reiluja muita kohtaan.

Tänä vuonna emme päässeet saunaan, koska se oli epäkunnossa, ja tämä harmitti monia leiriläisiä. Onneksi kuitenkin korvaavaa tekemistä keksittiin. UNO -korttipelin pelaaminen, jalkapallon pelaaminen liikuntasalissa ja Totuus vai Tehtävä -peli olivat vapaa-ajalla suosittuja.

Meno oli välillä riehaisaa, mutta silloin Anni ja Allu hyppäsivät puikkoihin ja vetivät leiriläisille erilaisia leikkejä.

Keskiviikkona vielä ennen kotiin suuntaamista siivosimme leiripaikan kaikki yhdessä, keräsimme palautteet lapsilta ja kirjoitimme jälleen perinteiset Positiivarit kaikista leiriläisistä. Monet olisivat halunneet, että leiri jatkuisi vielä pidempään, mutta ei makeaa mahan täydeltä!

Kaiken kaikkiaan leiri meni todella kivasti. Kiitos kaikille niille leiriläisille, jotka olivat mukana, ja iso kiitos apuohjaajille Annille ja Allulle, joiden apu leirillä oli kullanarvoista! 🙂 Ja tietenkin kiitos huippuohjaajille Myllikän ja Kivikon nutalta!