Myllypuron kesätoiminta 2020

Saavuimme kello 10.00 Myllypuron nuorisotalolle. Edessä oli ensimmäinen kesätyöpäivä fudistoiminnan apuohjaajina. Jännitys oli melko suuri, sillä ei tiedetty, mitä odottaa. Kesätyöhaku alkoi jo alkuvuodesta. Astuessamme sisälle nuorisotaloon ensimmäisenä pesimme tottakai huolellisesti kädet. Tämän jälkeen istuuduimme sohvatuoleille. Kevään lopussa saimme ilmoitukset, että meidät on kutsuttu haastatteluun. Haastattelu tuntui menevän sujuvasti jälkeenpäin. Istuimme sohvilla ja odotimme toiminna alkua, joka alkaa kello 11. Meille tarjottiin kahvia. Pumppasimme pallot valmiiksi toimintaa varten ja pakkasimme kaikki tarvikkeet, mukaan lukien käsidesit, mukaan. Viikko haastattelun jälkeen saimme puhelun, jossa ilmoitettiin, että saimme kesätyöpaikan. Tuntui todella mahtavalta saada työpaikka kesälle ja vielä jalkapallon parissa. Kello on kymmentä vaille yksitoista. On aika lähteä kentälle päin. Pallot on pumpattu, kylmäpussit ja tikkarit on pakattu mukaan, kaikki on valmiina. Tästä alkaa ensimmäinen työpäivä!

   Viime vuonna fudisohjaajia oli viisi, tänä vuonna meitä on kaksi, joten tekemistä riittää. Toinen meistä, apuohjaajista, oli lapsesta asti mukana myllypuron nuorisotoiminnassa, joten tunsi suurin osa lapsia entuudestaan. Toinen meistä ei ole ikinä ollut mukana Itä-Helsingin nuorten toiminnasta, joten lapsiin tutustuminen vie aikaa. Tultuamme kentälle muutama nuori oli paikalla. Kamojen vaihto vei vähän aikaa, jonka jälkeen aloitimme toimintamme. Ajan myötä lapsia tuli lisää. Suurin osa lapsista oli entuudesta tuttuja, mutta toki ensimmäisenä päivänä aikaa meni uusien ihmisten tutustumiseen. Huomasimme, että lapset ryhmäytyivät todella hyvin. Ilmapiiri tuntui todella mukavalta ja viihtyisältä, jos samanlainen ilmapiiri jatkuu koko kesän, kesätyöstä tulee todella mukava. 

   Nuoret tulivat todella innokkaasti mukaan. Jo kymmenen minuutin päästä pelasimme fudista kaikki yhdessä ihan kuin olisimme tunteneet toisiamme koko iän. Ensimmäisen päivän kaksi tuntia menivät todella nopeasti. Mielestämme saimme kiinnostumaan nuoret nutafudiksesta, mikä tarkoitti, että saisimme heidät tulemaan mukaan tulevaisuudessa. Aamufudiksen jälkeen pidimme vähän alle tunnin mittaisen ruokatauon. Siinä kerroimme mielipiteitämme ensimmäisestä tapaamisesta nuorten kanssa. Lounastauon jälkeen homma jatkui vanhempien nuorten parissa. Luvassa oli melkein meidän ikäisiä nuoria, joten alitajuntaisesti se oli meille helpompaa. Ensimmäisellä kerralla vanhempia nuoria ei ollut kovin paljon, joten ei saatu mitään isompaa peliä aikaiseksi. Potkimme palloa vain maalia kohti ja rikoimme veskan käsiä. Fudistoiminnan jälkeen jatkoimme lentopallolla nuorisotalon edustalla. Lentopalloon tuli paljon nuoria, joten saimme kunnon pelin pystyyn. Loppujen lopuksi olimme todella tyytyväisiä ensimmäiseen kesätyöpäivään. Saimme todella hyvin nuoria mukaan, sekä pääsimme tutustuu heihin paremmin kuluneen viikon aikana.

    Koko ensimmäinen työviikko meni ensimmäisen päivän tapaisesti. Tulimme kaikkien nuorten kanssa todella hyvin toimeen. Perjantaina järjestimme nuoremmille leikkimieliset taitokisat. Nuoret innostuivat siitä todella paljon. Vaikka satoikin perjantaina, taitokisojen aikana, nuoria oli silti paljon mukana siinä. Nuoret kannustivat todella hyvin toisiaa, mikä oli todella hyvä asia. Tämä tarkoitti, että saimme nuoret ryhmäytettyä hyvin. Odotamme innolla seuraavaa viikkoa ja seuraavia taitokisoja. Olemme todella tyytyväisiä tämän viikon toimintaa myös nuorten osalta. Vanhempia nuoria toisin olisi voinut olla enemmän viikon viimeisimpinä päivinä.

Terveisin kesäduunarit S ja A.